ANASAYFA

13 Haziran 2019 Perşembe

Franz Kafka - Bir Açlık Sanatçısı



Merhabalar, 

Kitap okumaya çok zaman ayıramadığım şu zamanlar da öykü kitapları çok iyi oluyor. Aklım tabii ki daha çok diğer kitaplar da ama uzun aralıklarla okuduğum için konudan kopup ''Ne oldu da bu böyle oldu? '' gibi karışıklıklar yaşıyorum. Ne kadar vahim durumda olduğumu da izah edeyim, sayfaları tekrar tekrar okuyorum çünkü kitaptan kopup düşüncelere dalmış buluyorum kendimi :( Neyse ki birbirinden güzel öykü kitaplarını stok yapmışım :) 


Kafka yı Dönüşüm kitabıyla sevip, hayran kalmıştım Bu 3 öyküsü tabii ki benim gözümde Dönüşüm'le kıyaslanamaz ama güzeldiler. İlk  Açlık Sanatçısı'nı okuyoruz günlerce aç durarak show yapan ve showlarının sonu görkemli bitmesiyle halkın dikkatini çeken daha sonra kimsenin ilgilenmediği unutulup giden Açlık Sanatçısının duygularını okuyoruz.İkinci öykü Küçük Bir Kadın  nasıl anlatsam bu hikayeyi 10 sayfa kadardı kısacası kendisinden hoşlanmadığını düşündüğü Küçük Kadını anlatmaktadır.Son öykü de Şarkıcı Josephine ve Fare İnsanlar en etkileyici bu muydu? Diğerleri miydi ? diye soruyorum kendime ama hepsini okurken çok etkilendim ayrım yapmak istemiyorum öykünün başlığı gibi bir şarkıcıyı ve dinleyicilerin okuyoruz. Kısacası sanatçı ve toplum ilişkisini okuyoruz :)

Severek okudum arada dinlenmek amaçlı sizi çok yormayacak ama sorgulayacağınız güzel bir kitap Kafka okumayı seviyorsanız bu 3 öyküyü çok seversiniz. Hiç Kafka okumayana tavsiye etmiyorum :)

İyi okumalar dilerim.. :)

''Bir insan sürekli olarak bir başkasının nefretinin hedefi olamaz.''


''Sadece kaderinin peşinden gitmişti ki,bu bizim dünyamızda üzücü bir kaderden başka bir şey değildir.''

18 yorum:

  1. Ben, "Açlık Sanatçısı" öyküsünü "Açlık Şampiyonu" başlığı ile "Ceza Sömürgesi" adlı bir kitapta okumuştum. Bu öyküyü sevmiştim ancak, O kitaptaki diğer öyküleri okumak, aslını söylemek gerekirse benim gibi Kafka sever biri için bile zor gelmişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten okurken bende zorlanmadım desem yalan olur diğerleri için :)
      Yorumunuz için teşekkür ederim :)

      Sil
  2. nerdeyse bütün kafka kitaplarını okudum her şeyini ama bunu hatırlamadım, bi bakıyim :)

    YanıtlaSil
  3. Dönüşüm gibi değiller ama umarım sizde beğenirsiniz :):)

    YanıtlaSil
  4. Kafka'nın bir iki kitabını okumuştum. Bu öykü kitabı da çok ilginç geldi. Tanıtım için çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim (: Gerçekten çok ilginçti. Bütün hikayeleri böyle farklı konular da olduğu için dikkatimizi daha çok çekiyor sanırım :)

      Sil
  5. Kafka'dan sadece Dönüşüm'ü okudum. Öykü okumaktan keyif alırım, bu kitabı da not ettim, paylaşımınız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, umarım keyifle okuyup beğenirsiniz :):)

      Sil
  6. Kitabı not aldım.Paylasim için teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Bir iki kitabı var bende bu kitabı da listemde:) Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  8. ''Babaya Mektuplar''kitabı da beni etkilemişti.Tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Notlarım arasında mutlaka okuyacağım, teşekkürler :):)

      Sil
  9. Açlık savaşçısını okudum ve etkilendim. ANcak kafka herkese hitap etmiyor maalesef. Bir de bazen kitabı okurken bazı cümleleri defalarca okumak gerekiyor. yorucu olabiliyor.

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar,

    Modern dünya edebiyatının ikonik ve özgün yazarlarından biri olan Franz Kafka’nın aklımda kalan 12 çarpıcı aforizmasını okumanız için sizinle de paylaşmak isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/altini-cizdigim-12-carpici-aforizma/

    -Kendinizi insanlığa bakarak sınayın. Bu, şüphe edeni şüpheye, inananı inanca götürür.
    -İnsanların tüm hataları sabırsızlık, yaptıkları işi sonuçlandırmaya yönelik yöntemleri erkenden terk etme ve sözde sorun gibi görünen bir olguyu belirgin bir sorun haline dönüştürmelerinden kaynaklanır.

    Umuyorum ilgiyle okursunuz,
    sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil