ANASAYFA

2 Ekim 2021 Cumartesi

Peki


İçerisinde iyilik yapmaya dair bir istek olmayan birinden iyilik yapmasını beklemek... Ve bunu çok geç anlamak. İyilik dolu biriyseniz. Karşınızdakine üzülmekten başka bir şey gelmiyor elinizden bencillik sarmış her bir tarafını neresinden tutup göstereceksiniz ki. Kış güneşi olmaktan vazgeçmiyorsa kısaca bir ' Peki' diyip geçiyorsunuz. 

Mühim değil mertebe sahibi veya zengin olmanız ama bunlardan dolayı biri size saygı gösteriyor ve özeniyorsa ne komik karşısındakini sadece 'İnsan'olarak sevmek ne güzel bir meziyet. Pek kolay da anlaşılmıyor insanlar.Hep bir soru işareti. Ya yaşa ya da akıla veriyoruz. Kendimizi suçluya suçluya da yaşanmaz ki. Herkesi olduğu gibi kabul etmek. Ama bu da bir yerde olmuyorsa ne yapmalı? artılar eksiler cevap olamıyor bazen.  Yine bir 'Peki'mi demeli.

Kısacası yorulduysak bir durup dinlenmeli soluklanmalı. Düşünceler deryasına dalıp gayretle çıkmalı. ' Peki ' demekten vazgeçmeli.
 


6 yorum:

  1. İnsan olmak zor bu alemde
    Alem dibi görünmez bir kuyu
    Çıkar ilişkileri saf iyiliğin de önüne geçiyor. Birini severken birine yardım ederken bile insan olduğu için değil farklı özellikleri var diye değerlendiriyoruz. Ne demeli bilemedim.

    YanıtlaSil
  2. İnsanlar çeşit çeşit. Bazen onları tanımak, anlamak zor geliyor. Kabullenememek de kendini üzmene sebep olur sadece.

    YanıtlaSil
  3. ya bak peki deyip o kişiden uzaklaşmak daha iyi yaa :)

    YanıtlaSil