ANASAYFA

27 Eylül 2023 Çarşamba

Fakir Baykurt - Eşekli Kütüphaneci


 Merhabalar sevgili arkadaşlar ,


"Az söz er yükü, çok söz eşek yüküdür" Yunus Emre s103


Mustafa Güzelgöz'ü başından geçenleri okumak onu tanımak çok güzeldi...

İnsan mesleğini sevmeli, aşkla yapmalı, yoluna çıkan taşları çekmeli kenara aynı Mustafa Güzelgöz gibi...

Ürgüp çok şanslıymış okumayı sevdirmeye çalışmak için kitapların ne kadar değerli olduğunu göstermek için binbir emek harcadı Mustafa Güzelgöz 

Tuhaf ki biz neden çalışan insanları sevmiyoruz? Neden zorlaştırmayı seviyoruz ? 

Başından sonuna kadar her bir karakterin ve olayların gerçek olması sizi daha çok bağlayacaktır kitaba ben severek okudum. 

"CenabıAllah Kuran'da şarabın sarhoş olup hatır gönül kıracak derecede içilmesini yasaklamıştır. Sağlık için her gün akşam yemeğinde bir bardak şarap içmenin sağlığa büyük yararı vardır."s73

Ürgüp de üzüm bağları çoğunlukta olduğu için kooperatif kurarak şarap üretimini sağlamış Mustafa Güzelgöz bazı hocalar da bunun günah olduğunu söyleyip karşı çıkıyor. Sadece bir tane imam bu durumun ticaret için olabileceğini söylüyor. Benim din hakkında ders verecek kadar bir bilgim yok fakat bu satırları okuduktan sonra araştırıp baktım ve kesinlikle haram. Kuran parça parça indiği için yasaklar da yavaş yavaş netleşmiş ama nitekim içki kesinlikle haram. Ben bilgi kirliliklerini sevmiyorum. Bilmediğimiz konular da konuşmak bence insanlık için kötü birşey. Bunu araştırmadan kabul edecek bir sürü insan vardır. O yüzden bu kısımla ilgili bilgi vermek istedim, yoksa kimin ne yaptığı Allah la kendisi arasındadır. 


Tavsiye ederim. 


Kitapla kalın 🌷 

4 yorum:

  1. bu yazardan bir iki kitap okudum, köyleri anlatıyor, bu kitabı bilmiyordum, okurum tenk yuu :)

    YanıtlaSil
  2. Mustafa Güzelgöz'ü geçen sene tanıdım. Hikayesi, okuma sevdalısı kişiliği, bıkmadan usanmadan çevresindeki büyük küçük herkesin aydınlanması için verdiği mücadeleye herkesin tanık olması lazım. Çocuklara da okutulması lazım. Ancak, yazarın Eşekli Kütüphanecinin verdiği mücadele üzerinden haksızlığa varan yargılamalarının bir kısmına katılamadığımı saklı tutarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yazardan kaynaklı sanırım. Benimde katılmadığım kısımları oldu.

      Sil