ANASAYFA

9 Kasım 2018 Cuma

MÜSLÜM GÜRSES


Benim büyük aşılmaz sandığım kalıplarımı, önyargılarımı, kimi zaman gösterdiğim bencilliğim işte film bana bunları sundu.Herkes aynı şartları yaşamıyor. Bazılarımıza hayat altın tepsi sunmuyor sunulanlar da  hep şikayetçi.Hayatımda şikayet ettiğim şeylerden utandım, ne boş dertlerim varmış.Şükretmem gereken ne çok şeyim varmış. Altında ezildiğimizi sandığımız şeyler aslında bizi güçlendirirken derin yaralarda açıyor, kimilerine en derinini açıyor.

 Yaşanmış olması hepsinin gerçek olması beni o kadar yaraladı ki derinden etkilendim..İnsanlığımızdan utandığımız böyle kötü insanların var olduğunu bilmek... Başıma gelseydi şöyle yapardım, böyle yapardım ahkamları kesiyoruz ya hani başımıza geldiğinde de dut yemiş bülbüle dönüyoruz, filmi izlerken o ahkamları kesemedim bile dut yemiş bülbül oldum en başından. Sesim hiç çıkmadı içine girdim filmin. Hep düşündüm ben yaşayamazdım diye..

Oyuncularıyla her şeyiyle hayran olacağınız etkisinden uzun süre hata bir ömür çıkamayacağınız bir yaşam filmi.. Benim o en sevdiğim bilimkurgu filmlerimi tahtından etti aklımdan hiçbir zaman silinmeyecek tekrar tekrar izleyeceğim...





Zamanın eli değdi bize
Çoktan değişti her şey
Aynı değiliz ikimiz de 
Zaaflarına bir gece
Hatalarına bir nilüfer
Sevgisizliğine bir kalp verdim
Artık geri ver
Geri veremezsin aldıklarını
Artık geri ver
Geri verilmez hiçbir yanılgı
Yokluğuma emanet et
Sende benden kalanları
Her şeyi al
Bana beni geri ver
Bir şansım olsun
Başka yer, başka zaman
Sensiz ömrüm olsun
Dağ 2 filmine gitmiştim çok sevdiğim biriyle, onun öncesinde hiç Müslüm Gürses dinlememiştim Bu şarkısını duyduğumda çok etkilenmiştim  Filmde yok ama burada dursun istedim..


Bütün müzikleri koymak isterdim filmden ama buda son :)


İskender Pala -  OD kitabını okuduğumda Yunus Emre nin yeri bende ayrı olmuştu Sözünü görünce onu da hatırladım filmde..

Çok dolu ve anlam çıkaracağınız birçok şey var şu hayatta...


23 yorum:

  1. Eskiden dinleyene kro gözüyle bakıldığı Müslüm Gürses Şimdilerde kutsal ilan edildi. Sıkıntımız yok biz hep sevdik sevmeye devam edeceğiz. Filim anlatımın için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Arabesk ağır bir müzik o yüzden insanların uzak baktığını düşünüyorum. Günümüzde kalıplar sürekli değişiyor ve at gözlükleri çıkıyor İnsanlar anlamayı, empati yapmayı öğreniyor. Yorum için ben teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. Muhterem Nurla olan büyük aşkları dillere destandır. Merakla beklediğim filmlerden biri... İzleyen birinin değerlendirmesini almak iyi oldu. Güzel anlatmışsınız. Yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Filmden ne kadar çok etkilendiğiniz yazınızın üslubundan belli. Birde hepimizin kıramakta zorlandığı önyargılara dair samimi bir itiraf gibi. Bir türlü fırsat bulup gidemedim. Paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten itiraf yazım gibi oldu 😊 Umarım fırsat bulup gidebilirsiniz.Yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim 😊

      Sil
  5. Film gerçekten etkileyiciydi..

    YanıtlaSil
  6. Hafta sonu bu filme gitmek istedim ama eşim yanımda olunca gidemedim. Kendisi Müslüm Gürses'i hiç sevmez de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet benimde annemi ikna etmem uzun sürdü şimdi ikinci kez gitmek istiyor :) Umarım en yakın zamanda gidebilirsiniz :)

      Sil
  7. "Bir Ömür Yetmez ki" şarkısı da çok güzeldir. Ben de annemle gitmeyi planlıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o şarkısı da güzel yeni yeni dinliyorum ben hepsini :) İyi seyirler dilerim şimdiden :)

      Sil
  8. çok değişik bir adam. hikayesi de keza öyle. bazen esiyor bana da öyle işte, hem rakıyla iyi gider gürses. filmi henüz izlemedim ama gideceğim mutlaka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim filme gitmeden önce bir fikrim yoktu kendisi hakkında izledikten sonra anladım neden değişik olduğunu. İyi seyirler dilerim şimdiden :)

      Sil
  9. ne güzel anlatmışsın. tımıms izlerim, şarkıları da dinleyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Son şarkı bunalımdan çıkarır (: İyi seyirler

      Sil
  10. 😊yorumunuz için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  11. Film gerçekten etkileyiciydi. Aslında öyle olmasıda lazımdı çünkü Ayla filmi izleyenler bilir film boyunca gerçeklik ve duygusallık peşinizi bırakmıyor. Ee bu film ve Ayla filmi ile yapımcıları aynı olunca filmde güzel oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayla filmini maalesef o dönem çok yoğun olduğum için izleyemedim ama yorumunuzdan sonra en kısa zamanda izleyeceğim teşekkürler :)

      Sil
  12. Blogunuzu zaman zaman ziyaret ediyorum. Çok güzel çalışmalarınız var. Başarılarınızın devamını dilerim. Benim de daha dört aylık bir blogum var, bu konuda çok bilgi sahibi değilim. Benim blogumu da zaman zaman ziyaret etmek ve yorum yapmak suretiyle desteklemenizi bekliyorum. Herkese iyi çalışmalar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, tabii ki en kısa zamanda blogunuzu ziyaret edeceğim :)

      Sil
  13. Bu sene 3 tane Türk filmine gittim.En beğendiğim ve beni etkileyen film Müslüm filmi oldu.Artık ben de bir Müslüm Gürses fanıyım.Yazılarınızı çok beğendim.Bloğuma beklerim:)https://muhendiskafa.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim :) Tabii ki hemen bakıyorum

      Sil