ANASAYFA

14 Eylül 2020 Pazartesi

Kabileyse İzin Almak mı!!!

 



Merhabalar sevgili arkadaşlarım,

Bugün bir fotoğrafa instagram da yorum yaptım. Yorum yapmak da sürekli yaptığım bir şey değildir. Bebeğini emziren ve kadının vücudunu boyayan kadınlar vardı.Bir kabileye aitti kabiledeki kadınlar sütyen takıyordu yani bir mahrem anlayışları olduğu barizdi yaptığım yorumsa "Bu fotoğrafı paylaşmak için kadından izin istediniz mi ?" Instagram da seyyah sayfası açıp bu gibi biraz mahreme kaçan fotoğrafları atmak size izin istememe gibi bir hak vermiyor. Sonuç bu milyonlarca takipçisi olan şahıs beni engellemiş merak ediyorum Rotasız Seyyah kendisine yorum yapan bir erkek " fotoğraf çekmek için fazla durmamışmısın" gibi alaylı erkek yorumları dururken benim sorgulayıcı yorumum engelenmeme neden oldu. Kesinlikle sosyal medya size birçok hak getirmiyor. Bana göre yapılan bu orada burada kadın fotografları çeken sapıklardan farksızdır bir yerli kabile olması bu olayı asla değiştirmez. 


11 yorum:

  1. Bence çok yerinde bir eleştiri olmuş.Ama sosyal medya da takipçisi çok olan kişiler de bu psikoloji var ne yazık ki.Takipçilerinin onlara imzasız bir izin olduğunu düşünüyorlar.Çok doğru bir noktaya basmışsın ki o da seni engellemiş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef dediğiniz gibi düşünüyorlar. Sorgusuz sualsiz alkışlayanları çok alışmışlar bu duruma. (:

      Sil
  2. Sokak fotoğrafçılığı altında yapılan birçok paylaşım da insanların farkında olmadan çekilen fotoğraflarına dahi karşıyım ben.Kişinin izni olmadan yapılmamalı bu tür paylaşımlar ama ne yazık ki yapılıyor.Kendi adıma yaptığım tek şey o hesapları takip etmemek.Karınca misali ama olsun en azından safım belli .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyisini yapıyorsunuz. Normalde manzara fotoğraflarından dolayı takip ettiğim bir sayfaydı. Bundan sonra daha dikkatli ve seçici olacağım.

      Sil
  3. hımm evet ya iyi düşünmüşsün sahiden de yaaa :)

    YanıtlaSil
  4. Çok doğru bir yorum yapmışsın ama engellemek yanlış bir davranış olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet onun yerine fotoğrafı silmesi gerekirdi. Ne yapması gerektiğini bilmeyenler dolu etrafımız.

      Sil
  5. Evet günümüz için çok normalleşti.

    YanıtlaSil
  6. Tabi ki izin alınmadan kişilerin fotoğrafının yayınlanması etik değil.Bence yorum yazmakla iyi yapmışsınız.Belki başka sefer biraz düşünür..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım böyle bir hakkı olmadığını anlamıştır.(:

      Sil